Grövelsjön 2014: Rønsjøn - Hävlingen
Tillbaka till Sylen. Uppåt genom björkskog på bra stig. Kommer upp på kalfjället och en platå. Det är ett flackt landskap. I norr syns Grötvallsjön. Kullarna runtom är på 1000 till 1350 meter, platån är på 900 meter.

Torsdag, 4 september 2014: Rønsjøn - Hävlingen
Sover bra. Vid frukost kommer en vit ren på besök. Den är inte rädd. Betar nära tältet och oss. Dimman lättar över sjön. Ett träd speglar sig i vattnet.

Går samma väg som vi kom tillbaka till Sylen. Vid Sylen ta vi leden mot sjön Hävlingen. Först uppåt genom björkskog på bra stig. Kommer upp på kalfjället och en platå. Passerar gränsen till Sverige. Det är mycket lättgånget.

Ett renstängsel spärrar stigen. Får skjuta en ribba för att kunna passera. Bra vandringsväder. Tar lunchpaus vid en bäck. Ett par passerar med lätta ryggsäckar.

Det är ett flackt landskap. I norr syns Grötvallsjön. Kullarna runtom är på 1000 till 1350 meter, platån är på 900 meter. Inte mycket att vila ögonen på.

Dagen börjar ta slut. Söker tältplats. En liten vattensamling och bäck. Blött och knöligt på marken. Går vidare. Sluttning mot Hävlingen. Där skogen börjar kommer en bäck från höjden Gåetielyöka.

I en glänta finns plats för tälten. Det blir inget bad. Bäcken är vare sig tillräckligt bred eller djup. Hårtvätt går bra, varmt och vindstilla. Enstaka slöa mygg.

Äter frystorkat till middag. Indian Chicken Curry. Ska tillredas i förpackningen. Häll i kokande vatten. Rör runt. Tillslut. Låt stå i 10 minuter. Enkelt och ingen disk. Smakar bara curry och socker. Ingen höjdare.

-- A n n o n s e r --