Grövelsjön 2014: Hävlingen - Slagusjön
Stenigt innan Hävlingen. På bro vid näset. Genom vacker tallskog. Lång spång på kalfjället. Tältar vid Slagusjön intill ett vindskydd.

Fredag, 5 september 2014:
Fortsätter leden ner till Hävlingen. Efterhand rejält stenigt. Stora stenblock. Stigen snirklar sig fram på och mellan stenar. Jobbigt, men det är en vacker skog. Går på näset mellan Hävlingen och Särsjön. Vid bron över den strida förbindelsen mellan sjöarna är en ränna, antagligen för att kunna dra båtar mellan sjöarna?

På andra sidan är är några privata stugor och ett vindskydd. Tar paus vid vindskyddet. Ett gäng äldre herrar kommer nerför sluttningen. De har lätt packning. Hoppas på att det är möjligt att övernatta i Hävlingestugorna på västra sidan av sjön. Enligt stugvärden i Storrödingtjärn är de stängda för säsongen. Antagligen finns där en öppen stuga för vandrare. Ut på sjön dyker storlom. Dyker upp på ett helt annat ställe.

Från vindskyddet är det blandat fin stig och stenig stig. Den går genom vacker tallskog. Ganska jobbig stigning. Pausar bland gamla tallar. Blåbär smakar bra. Varmt och svettigt. Fjällbjörken tar över. Leden viker norrut. Går ner i en sänka. Lunchpaus vid en skranglig bro över en bäck.

Sedan bär det svagt uppför. Lämnar skogen för kalfjäll. En lång spångad sträcka över hed. Sjön Slagusjön, målet för dagen, dyker upp. Mellan sjön och en mindre pöl är ett vindskydd. Får bara användas vid nödläge. Intill är ett skjul med toalett och vedupplag. Stugvärden i Storrödingtjärn passerar förbi. Har varit på utlflykt på kullarna runt omkring.

Mellan vindskyddet och den mindre sjön finns någorlunda tältplatser. Svårt att få i tältpinnarna. Frystorkat till middag. Spagetti Bolognesi. Smakar bra. Redan vid sex går solen ner bakom Slagufjället. Vaknar på natten av ligga på marken. Min ThermaRest har tappat luften.

-- A n n o n s e r --