Grövelsjön 2014: Slagufjället
Vandrar på hed norrut utmed Slagusjön. Lätt vandring utan större stigning upp till toppen av Slagufjället. Den bjuder på en fin utsikt över sjölandskapet nedanför.

Lördag, 6 september 2014:
Vaknar mitt i natten. Tittar ut. Stjärnklart. Mörkt. Sällan man får se en sådan stjärnhimmel. Vintergatans band.

Gårdagen var varm och svettig. Sköljer upp min svettiga skjorta. Den torkar snabbt i solen och av värmen på vindskyddets tak. Letar fel på madrassen. Hittar inget. Packar för en utflykt upp på Slagufjällets högsta punkt. 1129 meter över havet. På kartan ser det ut att vara en fin utsikt över sjölandskapet med Rogen i norr.

Vandrar på hed norrut utmed Slagusjön. En ensam tallplanta. Trädgränsen som kryper uppåt? Passerar en stuga. Sneddar upp för sluttningen från stugan. Lätt vandring utan större stigning upp till toppen.

Plan topp. Två rösen märker ut högsta punkten. Den bjuder på en fin utsikt över sjölandskapet nedanför. Hävlingen i sydväst. Bredasjön i norr med Rogen därbortom. Ett skärgårdslandskap. Horisonten i väster markeras av ett böljande lågfjäll.

Vandrar i sakta mak tillbaka nerför sluttningen. Marken lyser röd av blåbärsris. En lång blåbärspaus vid stugan.

Åter vid vår lilla sjö blir det ett skönt bad. Varmt och vackert väder inbjuder. Djupt nog för att lägga sig ner. Stenig botten. Solen sänker sig bakom Salufjället. Himlen får skymningsfärger.

-- A n n o n s e r --