Grövelsjön 2014: Slagusjön - Hävlingen
Går samma väg tillbaka till Hävlingen. Stig genom den vackra tallskogen. Stigen med stenparti på näset mellan sjöarna känns lättare. I korsningen med flera stigar slår vi läger för natten i en björkdunge.

Söndag, 7 september 2014:
Lämnar vår tältplats via den östra sidan av sjön söder om vindskyddet. Hoppar över smal bäck som avvattnar den. Går samma väg tillbaka till Hävlingen. Stig genom den vackra tallskogen. Fönsterlav, blåbär och lingon. Paus för att njuta av vad naturen erbjuder.

Stigen känns inte lika stenig längre. Ryggsäcken har lättat. Stannar vid vindskyddet och äter lunch vid sjökanten. Stigen med stenparti på näset mellan sjöarna känns lättare. Besvärligt att gå ändå. Vackert med blockmark i skogen.

I korsningen med flera stigar slår vi läger för natten i en björkdunge. Nära kalfjället och stensluttning. En mindre bäck porlar fram. En skylt informerar om att här låg ett sameviste. Rester av en kåta ska finnas en kilometer bort.

En lugn kväll. En fördel med sensommarvandring är att myggen försvunnit. Några slöa mygg finns kvar. Ändå några myggbett.

-- A n n o n s e r --