Dag 6: 5 september 1985, Blerikenstugan - Rissjön

Det är dags att bestämma vad vi ska göra. Två dagar har vi varit stilla, eftersom hälsan och väder inte varit det bästa. Tiden tryter, så efter lunch går vi i sakta mak tillbaka mot Kittelfjäll, samma väg som vi kom. På vägen möter vi ett större sällskäp av arbetskolleger från Stockholm, som är på väg till stugan. I natt kommer det att bli trångt i den.  När vi kommer fram till bäcken där vi tältade första natten, så är det dags att förbereda för natten. Det blir samma tältplats.

Dag 7: 6 september 1985, Rissjön - Kittelfjäll

Vi fortsätter tillbaka till Kittelfjäll. Min flickvän har nu vant sig vid fjällen, på vägen ut tyckte hon att stigen var knölig. Nu undrar hon var alla stenarna tagit vägen? Den var ju mycket knöligare för bara någon dag sedan. Vi börjar tänka på god mat, den frystorkade fjällmaten är ingen höjdare. Vi gnolar på Hasse Alfredssons sång om "blommig falukorv". Vi kommer fram till Kittelfjäll utan bekymmer. Vi tar in på samma rum som vi hade när vi kom.

Dag 8: 7 september 1985, Kittelfjäll - Hem

Det är dags att lämna Kittelfjäll och åka hem. Med morgonbussen åker vi till Wilhelmina, dit vi kommer innan lunch. Vi går till en restaurang i närheten av järnvägsstationen. Till vår förvåning och glädje serverar de falukorv! Tyvärr inte blommig, men det är rikligt och gott. Man får äta i stort sett hur mycket man vill. Mätta och belåtna sätter vi oss på tåget på inlandsbanan till Östersund, varifrån vi tar nattåget hem.

Mot Rissjön

Rissjön
Mot Kittelfjäll