Vandra i Sarek - Kommunikationer
Det går flyg till Gällivare och Luleå och därifrån kan man ta buss eller hyra bil. Med tåg kan man ta sig till Gällivare och Murjek. På sommaren kan även åka med inlandsbanan till Jokkmokk. De utgångspunkter som de flesta använder är de som sedan kan nås med allmänna kommunikationer eller med bil: Tjåmotis, Kvikkjokk, Kebnats, Stora Sjöfallet, Suorva, Vakkotavare, Ritsem. Från en del av dessa måste man sedan fortsätta med mer lokala transporter som taxi, båt, eller helikopter. Från Norge är Sulitjelma en utgångspunkt. Från Norge kan man även ta sig till Hellemobotn med båt och sedan gå därifrån. Räkna med att de lokala transporterna kostar pengar, och att det kan vara svårt att betala med kort. Det finns faktiskt några som inte förväntar sig det. För information om tider, priser och telefonnummer för lokala transporter i fjällen så har svenska turistföreningen en bra sida under "Bra att veta". Titta på den. På  min länksida under "kommunikationer" finns länkar till de bolag som nämns i texten nedan. I fotoalbumen finns bilder på de olika platserna och transportmedlena.
FLYG till
Gällivare, Luleå
Till Lapland airport utanför Gällivare flyger ett bolag, senast jag flög  (2007) var det Nordic Regional som flög från Arlanda. Från flygplatsen måste man ta taxi in till Gällivare. Till Kallax flygplats utanför Luleå kan man flyga med SAS. Från flygplatsen finns flygbuss till Luleå. Glöm inte att det är förbjudet att ha med bränsle till köket på flygplan.
TÅG till
Gällivare, Murjek, Jokkmokk
Senast jag undersökte saken (sommaren 2007) var det Veolia transport (f.d. Connex) som hade tillståndet att köra Norrlandstågen på stambanan från Stockholm. Man går med fördel av i Murjek om man ska mot Kvikkjokk, och i Gällivare om man ska mot Ritsem. Under turistsäsongen på sommaren kan man åka långsamt men trevligt på inlandsbanan till Jokkmokk/Gällivare.
BUSS till
Tjåmotis, Kvikkjokk
Från Murjek går det buss till Jokkmokk där man får byta buss till Kvikkjokk. Det tar cirka 3 ½ timme plus väntetider. Det finns en hållplats i Tjåmotis, för de som ska vidare därifrån till Aktse. Det går även buss mellan Gällivare - Jokkmokk - Luleå, som man kan ta om man flyger och vill mot Kvikkjokk. Bussen Murjek - Jokkmokk är anpassad till tågtiderna.
BUSS till
Kebnats, Stora Sjöfallet, Suorva, Vakkotavare, Ritsem
Busstationen i Gällivare är utanför järnvägsstationen. Till Ritsem tar det ungefär 3 timmar och 20 minuter. Bussen gör ett 20 minuters uppehåll i Kebnats. Man brukar också hinna med en glass i Stora Sjöfallet. Vid Gällivare är det fin väg, men efter vägskälet  till Ritsem är vägen usel. Vid vägskälet  är en hållplats. så om man ska till/från Jokkmokk så finns det möjlighet att byta buss. Busstiderna  till Ritsem brukar vara anpassade till tågtiderna.
BÅT till
Bobäcken, Saltoluokta, Änonjalme, Vaisaluokta
Mellan Kvikkjokk och Bobäcken i Tarradalen (Padjelantaleden) går båt enligt tidtabeller, det är då båtar med utombordsmotor som kan ta ungefär sex passagerare. Kebnats - Saltoluokta (Kungsleden) trafikeras av passagerarbåten M/S Langas, överfarten tar ca 20 minuter.  Ritsem - Änonjalme - Vaisaluokta  (Padjelantaleden) trafikeras av M/S Storlule. Ritsem - Änonjalme tar ca 40 minuter, 20 minuter längre till Vaisaluokta. Båttiderna är anpassade till busstiderna, finns vissa övriga turer.
HELIKOPTER till
Staloluokta, Tarraluoppal
Det finns flera dagliga reguljära turer Kvikjokk - Staloluokta, en del turer har förbindelse med Ritsem. År 2004 flög Kallaxflyg, Lapplandsflyg och Fiskflyg. Det finns möjlighet till av/på stigning i Tarraluoppal. Tidtabellerna är anpassade till bussarna.
BÅTTRAFIK
Laiture,  Sitojaure
Både på Laitaure och Sitojaure finns båttransport enligt tidtabeller för överfart på Kungsleden. Båtarna är små båtar med utombordsmotor. Om inte tiderna passar så finns roddbåtar för de som vill ro istället eller slippa att betala för överfarten. Från Aktse finns också båtransport in till Rapadalen, liksom till båtbryggan i östra Laitaure, även här gäller tidtabeller. På Sitojaure kan man även få båttransport till Rinim, och där kör man mest när det finns några att köra. 
NORGE
Sulitjelma, Hellemobotn
Flyg till Bodö, eller ta tåget till Fauske. Därifrån går buss  till Sulitjelma. På något sätt kan man ta buss och båt till Hellemobotn på Nordkalottleden, hur vet jag inte riktigt.  Från Sulitjelma och Hellemobotn är det sedan till att vandra 3-4 dagar för att nå Sarek.
ÖVRIGT
Taxiflyg; Tjåmotis - Aktse
Helikopterbolagen erbjuder även taxiflyg, observera att frånsett Staloluokta är det inte tillåtet att landa i nationalparkerna. Om man inte vill gå till Aktse, finns det därför möjlighet att ta helikopter. Från Tjåmotis kan man få taxiskjuts till kraftverksdammen Seitevare, därifrån kan man åka fyrhjuling (eller gå ach eventuellt båt  en sträcka på Laitaure) till Aktse. Skulle tro att man helst ska boka i förväg, jag vet inte så noga.