Översikt: Kust till kust

Grevie - Båstad, 10 km (13 maj 2009)
Går av bussen vid Grevie kyrka som är inplastad. På cykelväg till Skåneleden mot vägen förbi Kvinnaböske, en asfaltväg förbi hagmarker, mat och logi. En kort sträcka på landsväg. Uppför Hallandsås på vägen förbi Böskestorp. Omväxlande, hag o åkermarker, o skog. Samtal med snäll tjur. Märkligt inhägnat område visar sig var schakt till tunnelbygget. Går på vägen genom vacker bokskog. Märklig rörledning genom skogen. Efter Axelstorp lunch i hagmark med gravhögar och magnifik utsikt mot Sinarpsdalen och Båstad. Vandringens höjdpunkt. Fortsätter på smal grusväg. Nerför genom bokskog till bäck och landsväg. En stubbstol för den trötte. Följer landsvägen mot Båstad. Tar av till vindskyddet Korröd som ligger uppe på en slänt. Det är nymålat och nykladdat. Genom villakvarteren i Båstad, nytt och gammalt. Studerar vacker glas i glashyttan Eldoluft i Båstads stationshus. Tåg hem.

Rörledningen kanske har sin förklaring i en artikel i Sydsvenskan dagen efter.

Förslöv - Vejbystrand, 8 km (4 juli 2008)
Vid Förslöv, norr om kyrkan, är ett gravfält; puge-eget. Söder om Förslöv går man på stig genom en skog med odlingröse och fornåker. Man kan göra avstickare till en brydestua, där man förr beredde lin. Efter skogen går man på landsvägar mellan åkrar fram till Vejbystrand. Tidvis en rätt tråkig vandring, men även åkerlandskap har sina upplevelser. Långt bort kan man skymta Kullaberg. Både Förslöv och Vejbystrand har bussförbindelse. I Vejbystrand tar man gärna ett bad.

Vejbystrand - Skepparkroken, 6 km (20 juli 2007)

Skepparkroken - Ängelholm, 7km (8 augusti 2006)
Från Skepparkroken går leden mot Ängelholm på en cykelväg mellan kusten och järnvägen. Kusten är här kantad av ängar, stranden är mest stenig men det går att hitta badplatser. Bl.a. är det en sandstrand i Skepparkroken. Man kommer fram till Ängelholm vid småbåtshamnen, där det finns en hamnkrog. Över Rönneå kommer man på cykel/gångbro. Leden fortsätter på cykelvägen på andra sidan bron, men det är trevligare att gå på den fantastiska sandstranden i stället, med utmärkta badmöjligheter och med fantastiska kustdyner (klitter). Vid campingen i Råbocka finns en butik. Här följer leden en väg förbi campingen, och tar en sedan på sköna stigar genom Kronoskogen. Kronoskogen anlades för att hindra sandflykten. Skogen domineras av tall.  För den som är intresserad av järnvägar rekommenderas ett besök i banmuseet som ligger där man kommer ut ur Kronoskogen, strax söder om järnvägsstationen.