Abisko 2015 - Kårsafallen
vandring genom björkskog till en bro över Kårsajåkka. Här finns många små vattenfall och en gles tallurskog.

14 juli 2015: Kårsafallen
Som vanligt fint väder. Idag är målet Kårsafallen. En lång fors i nedre Kårsavagge. En stig lder dit genom skogen väster om Abiskojåkka. Går barfota över bäcken Ridonjira. Mestadels fjällbjörk men även talldungar. Ibland vyer mot fjällen i söder och Nuolja i väster.

Utmed stigen ligger flera döda lämmlar. I skyn kretsar ormvråkar. Det är varmt, svettas och myggen trivs med oss. Kanske inte trivs, en del blir avlivade. Stigen är omväxlande lättgången, spångad, blöt och stenig. Midsommarblomster, fjälltätört, ängskovall och björnbrodd blommar. Efter fyra kilometers vandring når vi bron vid Kårsafallen. Skogsstjärna pryder kanten mot jåkken.

En mäktig fors, värd vandringen hit. Den sträcker sig upp mot dalgången Kårsavagge, mot öster lugnar den ner sig. Äter lunch och dricker kallt friskt härligt vatten från jåkken. Vandrar sedan åter samma väg. Tillbaka på turiststationen svalkar en kall öl, Kallholmen. En man skrattar hånfullt när jag tar en bild på ölen. Det bjuder jag på.

Festar på kvällen med trerättersmenyn i restaurangen. Sista kvällen. Nja, festar? Som förrätt en minimal skiva knäcke med en rödingbit på. "Lite men gott" menar servitören. Håller med. Huvudrätt är några bitar renkött med ett tunt utsmetat lager av blomkålspuré. Lite men gott. Tvärdrag, dörrar är öppna i värmen. Får hämta en jacka. Placerad vid ett bord med utsikt in i en vägg. Ostbrickan är fantastisk, buffé. Äter oss mätta på den. Tyvärr står det inte vilka ostar det är.