Mior - Vandringar

Fjällvandra!!? En sommardag  1981 kom en god vän och visade en bok om Sarek. Vi hade året innan gjort en rundresa i Sydostasien, och nu ville han absolut fjällvandra i en nationalpark som kallades Sarek, långt uppe i norr i den svenska fjällvärlden.  Det längsta norrut jag varit var Stockholm, och erfarenheten av friluftsliv inskränkte sig till det militära tvånget. Sagt och gjort. Vi skaffade den utrustning vi trodde man behövde och gav oss av mot det för oss okända. Sedan dess har det blivit många vandringar, de flesta i Sarek. Jag har även vandrat vid Sylarna, Jotunheimen, Marsfjället, Artfjället, Vindelfjällen, och Abisko. Det är inga extrema vandringar, de flesta skulle klara av dem. På äldre dar har jag börjat vandra på Skåneleden, i form av dagsutflykter, i mitt eget landskap.

Bakgrunden till att jag gör websidor om mina vandringar är kolleger som ville ha information om att vandra i fjällen, och det var bekvämt att ge det som websidor. Efterhand har de blivit mer för att ha dagböcker och bilder samlade för min egen skull. Det hela började 1996, och har sedan dess växt helt ostrukturerat. Det mesta är skrivet på engelska och finns därför på den ursprungliga engelska versionen, detta är ett försök att börja strukturera det hela och dessutom på svenska. Sidorna innehåller bilder, beskrivningar, och dagboksanteckningar.

Zinal 1982 1982 var jag på Cern Computing School i Zinal i de Schweiziska alperna. Zinal ligger i en tvärdal till Valaisdalen. Hade eftermiddagarna lediga för fri verksamhet. Vi var några som var ute och vandrade

Wales 2008 är om en resa till London, Greenwich, Stonehenge, och dagsvandringar i det vackra Wales. Bl.a.toppbestigningar av Cadair Idris och Rhinog Fawr.

Fjällen 2009 blev Sarekvandringen p.g.a. akuta ryggproblem en fjällresa.