Kungsleden 2018: Singi - Kebnekaise
Ligger nysnö på fjälltopparna. Börjar med uppförsbacke. Det blir mer alpint. Blir björkskog när vi närmar oss fjällstationen. Fina höstfärger på björken. På fjällstationen är är allt fullt. Får en madrass på golvet.

14 september 2018: Singi - Kebnekaise, 15 km
Ligger nysnö på fjälltopparna. Lugn frukost. Några kvinnor, något yngre än oss, diskuterar vilka som gått. "Har gubbarna gått?". Gubbar! Vi! Det har diskuterats plats på fjällstationen. Det ska vara fullbelagt. Kvinnorna har bokat sedan länge. Vi får hoppas på nödplats, en madrass på golvet i en större sal.

Börjar med uppförsbacke. Något mulet, bra vandringsväder. Under dagen känner vi igen vandrare från tidigare. Hej Hej! I passet till Ladtjovagge ligger några små sjöar. Det blir mer alpint. Lite vatten i jåkkarna. Lätt att följa stigen, fast vi tar av fel vid en våtmark. Hamnar i det blöta, men går att ta sig upp till den torra stigen igen. I en tvärdalgång ska man kunna se Kebnekaise. Kanske, men molnen ligger relativt lågt. På bro över en jåkk. Blir björkskog när vi närmar oss fjällstationen. Fina höstfärger på björken. Mycket folk, en del med guide, är ute.

På fjällstationen är allt fullt. Får en madrass på golvet, bland femton andra, ovanför männens bastu. Alla måste passera genom männens duschutrymme. I kväll är det mixed bastu, så även kvinnor i duschen. Kostar 750 kronor, samma som annan övernattning. Vi har tänkt stanna en dag, men en natt till här står vi inte ut med. Ringer till Nikkaluokta och bokar en fjällstuga istället. Billigare dessutom. Och det ska börja regna imorgon, så en topptur på Kebnekaise är inte realistisk. Fullbokat i restaurangen. Äter medhavd frystorkat. Ställer klockan på väckning 06.00. Vill iväg tidigt innan regnet börjar.

Resan dit
Abisko - Abiskojaure
Abiskojaure - Alesjaure
Alesjaure - Tjäktja
Tjäktja - Sälka
Sälka, vilodag 1
Sälka, vilodag 2
Sälka - Singi
Singi
Singi - Kebnekaise
Kebnekaise - Nikkaluokta
Nikkaluokta