Kungsleden 2018: Nikkaluokta
Går till kapellet som ligger på en kulle. Bra vyer över hösten. Annars är det inte mycket att göra här. Typisk start- eller slutpunkt på en vandring. en vacker solnedgång.

16 september 2018: Nikkaluokta
Bättre väder i dag. Mer snö på topparna. Äter frukostbuffé i restaurangen. Går till kapellet som ligger på en kulle. Bra vyer över hösten. Tjejer tar selfies med utsikten som bakgrund. Håret måste ligga rätt, flyga rätt, ser besvärligt ut. Jag har inget hår, lätt för mig. Blir inte bra ändå. Pratar en lång stund med en extremt vältränad fjällvandrare. Kapellet är låst. Nyckel kan lånas i receptionen. Byter till stugan vi bokade innan resan. Den har ett litet pentry och toalett. Charmig och fin. För 900 kronor, känns lyxigt.

Det blir våffla med hjortronsylt till lunch. Nyckeln till kapellet är redan utlånad. Går dit igen. Enkelt fint kapell byggt 1942. En kvinna läser högt ur bibeln för en man. Njuter av utsikten från kullen en stund. Annars är det inte mycket att göra här. Typisk start- eller slutpunkt på en vandring. På kvällen renskav med potatismos i restaurangen och Backen öl, från Skellefteå. Därefter åter till kullen vid kappelet för att se på en vacker solnedgång.

Sover gott under natten. Äter frukostbuffé i restaurangen. Buss till Kiruna flygplats. Behöver inte plasta in ryggsäcken. "Går åt mycket plast. Vi hanterar många ryggsäckar.". Både vi och bagage kommer fram. Flygbuss till Lund.

Resan dit
Abisko - Abiskojaure
Abiskojaure - Alesjaure
Alesjaure - Tjäktja
Tjäktja - Sälka
Sälka, vilodag 1
Sälka, vilodag 2
Sälka - Singi
Singi
Singi - Kebnekaise
Kebnekaise - Nikkaluokta
Nikkaluokta