Kungsleden 2018: Sälka - Singi
Lätt vandring idag. Det röda sprakar på marken. Vackert med fjäll och jåkkar. Fint väder, lättgånget och vackra vyer. Bred dalgång.

12 september 2018: Sälka - Singi, 12 km
Köper frystorkat för tre dagar. Finns ingen butik i Singi och vår plan är flytande. Lätt vandring idag. Det röda sprakar på marken. Vackert med fjäll och jåkkar. Möter en av värdarna i Sälkastugan, tillsammans med sin bror. Brodern joggar iväg mot Sälka. Efter bron över Kuoperjåkka är ett vindskydd. Där träffar vi en av värdarna i Singistugan. Hon ska till Sälka för att bada bastu. Berättar om hunden Simba i Singi. Ska bli intressant att träffa. Vi tar det lugnt med långa pauser. Fint väder, lättgånget och vackra vyer. Bred dalgång.

Kommer fram tidig eftermiddag. Pratar med värden. Han har varit här sedan februari! Tillsammans med hunden Simba, en blandning mellan newfoundland och en ras från Pyrenéerna. Stor snäll hund. Polacker eldar konstant i kaminen, det blir som en bastu i köket. Andra gäster säger till dem att sluta, även värden kommer in och ber dem sluta. Det är onödigt, det är varmt nog utan att elda. Inget norrsken när jag tittar ut under natten.

Resan dit
Abisko - Abiskojaure
Abiskojaure - Alesjaure
Alesjaure - Tjäktja
Tjäktja - Sälka
Sälka, vilodag 1
Sälka, vilodag 2
Sälka - Singi
Singi
Singi - Kebnekaise
Kebnekaise - Nikkaluokta
Nikkaluokta