Prolog

Febrauri 2009
Herregud! Vad har hänt? Ryggen är en värkande klump. Rullar ur sängen. Använder tårna för att få på strumporna. Vilken plåga. Är på DESY i Hamburg för tester av vår utrustning. Halvt invalid stapplar jag runt, stöttar mig på väggar, bord, och stolar. En del jobb måste göras, en del överlåter jag åt andra. Efter några dagar går jag till läkaren på DESY. Får smärtstillande tabletter och "Det går över". Smärtstillande tar jag inte, skeptisk mot sådant. Går över gör det efter några veckor.

Juni-Juli 2009
Herregud! Nu igen! Denna gång hemma. Får tid hos sjukgymnast. Hennes diagnos är diskbråck. Ska göra fuskarmhävningar, dvs bara lyfta på överkroppen. det ska lätta på trycket. Sedan november har jag även problem med vänsterarmen, den är nästan oanvändbar, så jag passar på att beklaga mig om den också. Troligen en nerv i kläm. Får ett "gummiband" som jag ska dra i, det ska öppna upp för nerven. Börjar bli orolig inför Sarekvandringen i augusti. För att lätta på packningen köper jag ett lättare regnställ, Haglöfs LIM Ultimate, och en liten lätt kompaktkamera, Canon Powershot A1100 IS. Det gör det två kilo lättare. Ryggen bättrar sig. När jag i slutet av juli åker tillbaka till DESY kan jag börja småjogga i parken utanför. Efter två veckor fem kilometer varannan dag.

Augusti 2009
Hemma igen blir det även träning på gymmet igen. Dags att prova att gå med packning. Packar säcken med 15 kilo och ger mig av till mitt närmaste andningshål, naturreservatet Linnebjer en halvmil bort. AJ! Foten! Under många år hade jag problem med högerfoten, men har inte känt av det på flera år. Nu igen! Varje steg är en plåga. Tar mig till min sjukgymnast. En inte helt ovanlig sak, en nerv som är i kläm. Cyklar och tränar på gym, foten är snart bra igen. Packar ryggsäcken. Vandrar Myrstigen i Skrylle, en trevlig runda på fyra kilometer förbi konstgjord sjö i f.d. stenbrott, fälad, dammar, knölig stig och en uppförsbacke. Tyngre ryggsäck för varje gång. Sista gångerna med vandringsvikten. Ryggen håller, allt känns bra.

23 augusti 2009
Packar för avfärd. Tio dagar i Sarek hägrar.

Länkar
Vandring på Myrstigen i Skrylle

Packas