Epilog

Renskrivning:
Ett tag tänkte jag att inte skulle göra någon websida om årets "fjällvandring", tyckte inte den var något att komma ihåg eller berätta om. Efterhand blev det mer och mer så att jag insåg att jag hade haft rätt trevligt, till slut mycket trevligt. Har aldrig tidigare varit så social på en resa förr, pratat med allt (d.v.s. inte bara med människor, utan även med jåkkar, sjöar, stenar, djur, fjäll, blåbär, odon, ....) och med alla de trevliga människor jag mötte. Tro inte att jag besjälar tingen, det är bara en vana jag har att när jag är ensam prata med allt som jag tycker om. Dagboken måste renskrivas innan jag kan sätta mig framför datorn med den. Min vana trogen renskriver jag tillsammans med en cappuccino på något av caféerna i min hemstad.

Oktober 2009:
Jag beställer boken om Luleå silververk, "Drömmar av silver" av Tore Abrahamsson, ISBN 978-91-7843-312-4 från bokus.com. Där kostar den 309 kronor. Livet vid gruvan och Kvikkjokk är annat än dagens bekväma fjällvandringar, då var det ingen semesteraktivitet att ta sig fram i fjällvärlden, men det är ett nöje att läsa boken.

Får en ny diagnos av min sjukgymnast för min dåliga vänsteraxel, frusen skuldra. Ledkapseln runt axelleden skrumpnar. Verkar troligt. Det har gjort våldsamt ont i snart ett år, jag har knappt kunnat använda armen. Den ska självläka, och mycket riktigt så blir den nu bättre och bättre. Symptom för frusen skuldra. Tyvärr händer det att även den andra axeln drabbas, men det dröjer nog ett tag till.

20/12 2009:
Läser i Norrbottenskuriren att fjällstationen i Kvikkjokk har fått ny ägare, enligt avsiktsförklaringen ska den drivas vidare i samarbete med STF, En varsam renovering planeras, skyndas långsamt. Vi får se hur det går. Hoppas kan man.

Länkar

Drömmar av silver

Renskrivning