Aberdyfi

19 september 2008

Vi kör söderut några mil till staden Tywyn och ställer bilen vid strandpromenaden. Vi ska göra en lätt kustvandring söderut till staden Aberdyfi. På en skylt varnas för att trampa på en taggig fisk. Ett par på en bänk råder oss "Man kan inte gå på stranden när det är flod, gå på fältet med kor fram till golfbanan". Det är flod så vi börjar med att följa rådet. Vi passerar en karavancamping. Karaverna står på hjul, men de har nog inte flyttats mer än den gång de kördes hit. Hjulen är för att inte klassas som permanent boende. Vi går på fältet, men det är nog inte full flod just nu. Vi kliver över ett stängsel, går över sanddynerna, och ner på stranden. Där det går utmärkt att gå. På stranden finns mängder av vackra blå slipade stenar. Jag plockar upp en flat sten. Den blir fin på kattens grav därhemma, den liknar till formen en trampdyna.

Glada hundar skuttar runt sina människor. Det är en lätt men skön promenad i havsbrynet. Det tar oss två timmar att gå till Aberdyfi, där flervåningshus i olika färger ser ut över havet. Vi går utmed havspromenaden, huvudgatan löper utmed den. Det är dags för lunch, vi smiter in på en pub. Jag vill ha en baguette med "Welsh meat", men den har de inte idag. Jag tar en med baconfyllning istället. K och A har tjatat om glassen "ninety-nine", det ska vara en mjukglass med kex på. I en bod med hemlagad glass frågar  vi efter den. Tyvärr, mjukglassmaskinen är inte på, det blir en vanlig kulglass istället. För att ersätta min i London förlorade keps funderar jag på att köpa en filthatt, jag har glömt vad den kallas för, men fin är den. Och dyr,  J går in frågar.  Alltför dyr. Vi är lata och tar tåget tillbaka till Tywyn.

I morgon är det avresa, vi städar av vårt hem. Sedan äter vi middag på det bed and breakfast som ligger på andra sidan ån. Äntligen får jag mitt walesiska lammkött, kotletter från får i trakten. Till det krossad potatis, De har inget vin, vi dricker eget medhavt vin till maten. Maten smakar bra. Ägaren är från sydafrika, och funderar på att flytta tillbaka och sälja sin rörelse. Han vill ha 250000 pund. För dyrt för mig.

Länkar
Aberdyfi / Aberdovey

Karavancamping

Stranden

Havsbryn

Aberdyfi