Resan hem

20 september 2009

Avresedag. Vi kör iväg tidigt på morgonen genom Wales på dess små kurviga vägar mot England.  Händelselöst med stopp på en toalett.  Det är den mest äckligt intressanta toalett jag sett. Ett nergånget skjul, ostädat sedan länge, kraftig odör, nerklottrat med lite av varje. Kanske en udda hobby jag har att studera toaletter. Vi stannar till vid ett rastställe i England för lunch. Ett enormt bygge, massor med människor, rörig infart. Vi ger oss av utan lunch, en rörig utfart gör att vi knappt hittar ut därifrån. På leden runt London "London orbital" är det kaotiskt och rörigt. Åt andra hållet är det tidvis stopp och långa köer. Att man står ut, dag ut och dag in? Vi kör fel, och måste vända, några gånger. Min enkla småstadshjärna får infarkt. Efter "Queen Elisabeth II bridge" tar vi av mot Dover och trafiken lugnar sig. Min hjärna startar upp igen. Vi hittar ett lugnt rastställe för lunch. Märkliga matvanor, pomme frites till smörgås!? Det kommer ett SMS: "HIF - Kirseberg 1-4, viljelöst.". Förlusten betyder nerflyttning till Div IV för mitt lag Hässleholms IF.  Det har inte varit lätt att vara supporter till den klubben de senaste 30 åren. Vi är vid Dover 16.30, färjan går 17.50. Äter middag på båten, "meat and mushroom pie", rätt gott. Solen går ner röd över England.

I mörker kör vi till Dunkerque där vi har bokat rum på hotell Etap. Det är ett modernt hotell utan personal. Lita på tekniken! Det ska man inte. Vårt bokningsnummer fungerar inte för att öppna grinden till parkeringen. Vi får låna en annan gästs kort. Sedan ska man ha ut rumsnyckelkoderna till våra bokade rum från en automat, som bara säger att vi inte finns. Efter övertalning av Aoch J och kreditkort får vi några koder till rummen. Koden till J och Ks rum fungerar, men inte koden till mitt och As. Dörren förblir låst. En nattportier dyker upp ur tomma intet, personal finns ändå! Han kan öppna med sin hemliga huvudkod. På "frengelska" förstår vi att han inte har tillgång till datorn för att kunna se vad som är fel. Vi får låta bli att stänga dörren igen. Nattportiern ursäktar sig med "Technique modern". Bättre förr utan datorer och vanliga fysiska nycklar.

21 september 2008

Vi hoppar över hotellets frukost, finns faktiskt frukost och med personal. Vi tar frukost på en rastplats istället. Det är en händelselös körning, Aoch K turas om att köra, J läser AA instruktioner, jag halvsover som vanligt. Kommer därför inte ihåg vägen.  Känns onyttigt. Äter en "riesenbratwurst" till lunch. Känns onyttigt. Vi är framme hemma hos J och K vid fem. De bjuder på en pizza innan A och jag kör vidare, nu As bil. Fortsatt en händelselös tur, skickar SMS till blomvakten om att jag kommer hem ikväll. A kör mig hem trots omvägen för honom, hemma vid 22. Något saknas. Det är ingen katt som välkomnar mig. Det har det varit de senaste 16 åren. Nu ligger hon i sin grav under sitt klätterträd. Sätter mig vid graven och berättar om resan för henne.

22 september 2008

Kylskåpet är tomt. Cyklar ner till mitt stamfik Ebbas skafferi och äter deras frukostbuffé för 65 kronor. Skriver samtidigt färdig dagboken för 19,20,21e. Har inte fått ro att göra det tidigare. Har inte heller läst mer än fyra sidar i boken "Beyond sleep" som jag fått av en bekant. De sidorna verkar lovande, dessutom är det stor text så jag ser.

25 september 2008

Kattens födelsedag. Som en födelsedagspresent lägger jag stenen från Wales på graven. Saknar nu bara en sten för att "gravstenen" ska vara som ett tassavtryck. Äter sedan vår favoriträtt, räksmörgås. Jag åt brödet och hon räkorna. Idag får jag äta räkorna också, men det smakar inte idag.

Länkar

Födelsedagspresent